Prajitura Betivul

de diana_k in Prajituri, 2 Mar 2010 | 16345 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 6 oua,
  •  6 ling apa rece,
  • 300 g zahar
  •  250 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lamaie
  • 1 plic zahar vanilat sau 1 fiola esenta de vanilie
  • Crema:
  • jumatate de blat
  • 200 ml rom
  • 250 g nuca macinata
  • 100g unt 
  • sucul si coaja de la 1/2 lamaie
  • 5 lingzahar pudra
  • o ceasca visine din visinata curatate de samburi(se pot pune si visine fara alcool).
  • Glazura:
  • 150 g zahar pudra se freaca cu
  • 2 ling apa clocotita,
  • 2 ling cacao
  • 1 ling unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Betivul:

pt blat: se freaca galbenusurile cu 200 g zahar, se adauga apa ,faina amestecata cu praful de copt, sucul de la1/2 lamaie, iar la sfarsit se adauga albusurile batute cu 100g de zahar. Se coace intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau hartie ptr. copt.
cand s-a racit se taie in doua pe orizontal, jumatate se foloseste la crema

crema:o jumatate de blat se faramiteaza, se adauga romul, nuca macinata, untul, sucul si coaja de lamaie, zaharul pudra si visinele


se unge blatul cu gem de caise se pune crema iar peste crema glazura.

TIPS-URI

1

pt a putea manca si copii am inlocuit romul cu lapte si am pus 2 esente de rom

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Betivul" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]