Porc cu lămâie

de ionix in Porc, 20 Noi 2010 | 8720 vizualizari

 

a fost pe placul sotului... a spus ca lamaia i-a dat o aroma deosebita :p

 

INGREDIENTE

  • circa 700-800 g ceafa de porc
  • doua bete de cimbru
  • o ceapa
  • 5-6 catei de usturoi
  • 6-7 cartofi
  • 200 ml apa
  • sare, piper
  • o lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc cu lămâie:

Carnea se spala bine si se taie felii mai groase. O asezam intr-un vas yena, piperam si punem sare. Ceapa taiata julien si usturoiul taiat feliute le punem peste carne.

Cartofii se curata si se taie in bucati mai mari, sa fie cam de aceeasi dimensiune, si se aseaza pe langa carne. Se pune sare si piper. 

Amestecam apa cu zeama de la lamaie si turnam peste carne iar deasupra punem betele de cimbru.

Se da la cuptor la foc mic pana cand carnea se patrunde. Dupa aceea dam la foc mediu pana se rumeneste carnea frumos. Inainte de 5 minute de a scoate carnea din cuptor, punem coaja de lamaie si dam iar la cuptor.

Se serveste calda alaturi de mamaliguta si mujdei.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu lămâie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]