"Poale-n brau"

de Geanina87 in Dulciuri, 20 Iul 2013 | 9531 vizualizari

 

Saptamana trecuta am fost la parintii mei si...ghiciti, cu ce m-a servit mama? Offff!!! e asa de greu? Bine, va spun eu: cu placinta "Poale-n brau"! E grozava atat calda cat si rece alaturi de un pahar cu lapte batut ;) As putea spune ca e placinta copilariei mele si v-o recomand cu mare drag!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 550 g faina
  • 120 g zahar
  • 180 ml lapte cald
  • 100 g unt topit
  • 2 oua
  • 25 g drojdie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 400 g branza
  • 80 g stafide
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri gris
  • esenta de rom
  • 1 ou pentru uns
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Poale-n brau":

Aluat: Intr-un bol micut punem drojdia,pe care o dizolvam in 2 linguri de lapte caldut,adaugam apoi 1 lingura de zahar si 2 linguri de faina. Amestecam bine( trebuie sa iasa ca o smantana groasa) si lasam la loc cald 15 minute.

Cernem faina si facem o gaura in mijloc in care punem maiaua crescuta( compozitia de drojdie). Separat, mixam ouale cu zaharul,laptele si coaja de portocala si adaugam peste faina.Punem praful de sare si untul si framantam bine aluatul. Il acoperim cu un prosop curat si lasam la crescut 1 ora.

Umplutura: Stafidele se stropesc cu esenta de rom si se lasa 10 minute,dupa care le amestecam cu branza, ouale, smantana, zaharul, grisul si restul de esenta de rom.

Luam cate o bucata din aluat, intindem o foaie, o taiem in patrate si in mijloc punem cate putina umplutura. Ridicam colturile si le lipim, astfel incat sa nu iasa branza. Asezam placintele in tava tapetata cu hartie de copt.Le ungem cu ou si dam tava la cuptorul preincalzit 180° pentru 30-35 min pana cand se rumenesc frumos. Sa aveti pofta!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra ""Poale-n brau"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

ieri la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]