Plăcinte ţărăneşti

de Ade200 in Dulciuri, 8 Ian 2013 | 8895 vizualizari

 

Nişte plăcinte ieftine şi bune!

 

INGREDIENTE

  • 400g de făină albă
  • 100 g de făină integrală
  • 1plic de drojdie uscată
  • 1 linură de ulei
  • 1 linguriţă de unsoare
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 1 linguriţă de sare
  • 250-300 ml de apă caldă
  • umplutură
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcinte ţărăneşti:

Se amestecă făina cu drojdia şi se lasă 15 minute. Se pune unsoarea, uleiul peste făină. Zahărul şi sarea se dizolvă în apa călduţă care se toarnă peste grăsime si se frământă un aluat. Se lasă la crescut 30 de minute. Se împarte aluatul în 10 şi se întind foi subţiri. Se pune umplutura dorită la mijloc, se pune peste ea alta foaie şi se încreţesc marginile bine. Se coc în ulei la foc potrivit. Se scot pe hârtie. Cine doreste dulce, presară zahăr.

TIPS-URI

1

Dacă le faceţi doar cu umplutură dulce, puneti şi coajă de lămâie în aluat.

2

Presaţi-le cu mâna uşor înainte să le coaceţi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcinte ţărăneşti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placintele dulci cu branza de vaci