Placinte cu branza la tigaie

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 4 Mai 2014 | 58615 vizualizari

 

Daca va este dor de gustul copilariei, va poftesc la placinte coapte in tigaie!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 600 gr faina
  • 200 ml smantana
  • 20 gr drojdie
  • 160 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare

Umplutura:

  • 500 gr branzeturi date pe razatoare
  • 2 albusuri de ou
  • marar verde dupa gust
  • in plus, ulei pentru prajit 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza la tigaie:

Incepem cu amestecul de branzeturi; dam o raita prin frigider si tot ce insemna branza ramasa nemancata se da pe razatoare, se amesteca cu 2 albusuri de ou batute cu furculita iar la final adaugam marar verde tocat dupa gust.

Trecem la aluat: punem faina intr-un castron, impreuna cu sarea si facem o groapa in ea.

Separat se dizolva drojdia, amestecand-o cu cate o lingurita de faina si zahar.

Adaugam drojdia dizolvata in centrul castronului, punem apa calduta, amestecam, adaugam faina si cate o lingura de smantana pana incorporam toata cantitatea,framantam un aluat elastic pe care-l lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Desprindem cate o particica din aluat, de marimea unei portocale, o intindem pe masa de lucru infainata, intindem pe jumatate din suprafata ei amestec de branza, acoperim cu partea neunsa, lipim marginile cu furculita si prajim placintele in tigaie in ulei incins.

Le scoatem pe servetele absorbante pentru a scapa de uleiul in exces si servim.

Sunt tare bune, atat calde, cat si reci!

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]