Placinta rulata cu mere

de Julie in Prajituri, 4 Oct 2011 | 37388 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat: 
  • 10 linguri ulei,
  • 7 linguri apa minerala,
  • 1 lingura otet, 
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1 lingura zahar,
  • 200 g faina.
  • Umplutura: 
  • 1 kg mere,
  • 3-4 linguri zahar,
  • 2 linguri ulei,
  • scortisoara.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rulata cu mere:

Aluat:

Intr-un vas se pun 3 linguri ulei si 2 linguri faina; se aseaza vasul pe foc si se lasa pana se obtine un sos gros, amestecand continuu. Restul de faina se pune intr-un bol, se face o adancitura in mijloc si se adauga apa minerala, restul de ulei, otetul si praful de copt. Se framanta bine. Aluatul obtinut, se intinde in foaie foarte subtire si se unge cu sosul din ulei si faina; se ruleaza si se lasa la rece 2 ore.

Umplutura:

Merele rase se calesc pana se inmoaie, impreuna cu zaharul, uleiul si scortisoara.

Asamblarea:

Aluatul se scoate de la frigider, se framanta din nou si se intinde in foaie subtire. Se aseaza umplutura si se ruleaza. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se aseaza rulada si se coace 25-30 minute, in cuptorul deja incins. Se serveste rece, pudrata cu zahar farin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rulata cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trunchi de copac