Placinta greceasca ( adaptata)

de alilianaa in Prajituri, 8 Sep 2014 | 4577 vizualizari

 

Am pastrat denumirea originala data de Motan, dar am denumit-o adaptata pentru ca am folosit alt tip de iaurt si ulei.... o reteta EXCELENTA ...multumesc Vladimir....am ochit-o mai demult, dar i-a venit randul abia acum...

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi placinta ( 400 g)
  • 2 cutii de iaurt 6%, Napolact a cate 175 g
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • un plic zahar vanilat
  • un plic praf de copt
  • Sirop: 6 linguri zahar, 500 ml apa, o lamaie ( coaja si zeama)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta greceasca ( adaptata):

Foile dezghetate se rup bucatele si se lasa de-o parte. Intr-un bol mai generos, punem ouale, zaharul si le mixam. Adaugam smantana, zaharul vanilat, si praful de copt si omogenizam, de asemenea adaugam uleiul si amestecam. La final incorporam foile de aluat rupte bucatele.  Intr-o tava dreptunghiulara, unsa cu unt si tapetata cu faina, turnam compozitia de mai sus. Se pune in cuptorul preincalzit pentru cca 30 minute. 

Intre timp pregatim siropul. Intr-o cratita cu fundul mai gros punem la caramelizat 6 linguri zahar; cand a capatat culoarea caramelului, punem coaja de lamaie taiata fasii si apa cu grija ( atentie la abur!!!).  Oprim focul si lasam la topit. In sirop adaugam si zeama de la lamaie. Cand prajitura este gata,  se adauga siropul peste ea si se da la rece. 

Pofta buna, ca-i super!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta greceasca ( adaptata)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]