Placinta dobrogeana modificata

de gugugh in Prajituri, 8 Noi 2010 | 9560 vizualizari

 

La baza aceasta reteta se face cu branza sarata insa eu am modificat.o dupa gustul meu.Dara iesit super buna

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 400 gr branza teleema nu foarte sarata
  • 250 gr branza dulce
  • 500 gr smantana grasa
  • 5 oua
  • 1 pachet unt/margarina  topit/a
  • esenta rom, zahar vanilat
  • zahar dupa gust(eu am pus cam 300 gr)
  • stafide inmuiate in ceva alcool

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana modificata:

Branza rasa se amesteca cu 300 g de smantana, branzica dulce, zaharul, esenta rom, stafidele, zaharul vanilat. Se ung cu unt topit, una cate una, doua sau trei foi de placinta, care se suprapun si deasupra se pune o parte din amestecul de branza si se intinde uniform pe toata foaia. Faci la fel de 5 ori. se ruleaza apoi si se strange putin ca pe o armonica. Foile rulate se pun intr.o tava unsa cu unt , eu am pus intr.o tigaie unsa si i.am dat forma rotunda. se ung cu unt topit. Apoi intepam acele rulouri cu furculita ca sa respire in timpul coacerii. Apoi facem un sos din cele 5 oua si restul de smantana si se toarna deasupra ca sa inoate acele rulouri . Mai lasam afara vreo 10-15 min si apoi la cuptor cu ea. este gata cand se rumeneste frumos. E o bunatate de placintica.

TIPS-URI

1

In varinata sarata se scot urmatoarele ingrediente: esenta rom si zaharul vanilat, stafidele, branzica dulce, zaharul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana modificata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu biluţe de brânză umplute cu vişine