Placinta de primavara cu spanac

de susu in Aperitive / Garnituri, 26 Iun 2013 | 3181 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 400 gr faina
  • 2 oua
  • 10 lg ulei
  • 10 lg apa calda
  • 1 lgt sare

Umplutura:

  • 1 kg spanac
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 520 gr telemea de capra
  • 6 oua
  • 4 lg smantana grasa
  • 27 gr unt
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de primavara cu spanac:

Aluat

Se framanta un aluat elastic din aceste ingrediente si se lasa la rece 30 de minute. Se intinde o foaie si se tapeteaza o forma rotunda lasand aluatul sa curga peste margini.

Spanacul se taie suvite, se preseaza cu putina sare, se framanta pana se inmoaie si se preseaza sa iasa apa. Se amesteca spanacul cu ceapa tocata si cu telemeaua sfaramata si amestecata cu oua si smantana. Se potriveste de sare si piper, se pune compozitia peste aluat iar aluatul de pe margini se aduce spre interior.

Deasupra umpluturii se pun bucatele de unt. Se da aproximativ 60 de minute la cuptorul incalzit. Este foarte consistenta si se mananca in loc de un fel principal.

E buna atat rece cat si calda.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de primavara cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv clatite cu spanac, umplute cu crema de branza