Plăcintă de cartofi

de carmenvlad in Aperitive / Garnituri, 23 Oct 2011 | 13373 vizualizari

 

M-am inspirat pentru această plăcintă din revista "Click Poftă bună"! Este uşor de făcut şi deosebit de gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 6 ouă
  • 300 ml smântână
  • 200 g telemea de oaie
  • 2 linguri făină
  • 100 g unt
  • 1 linguriţă busuioc uscat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă de cartofi:

 Se spală cartofii şi se fierb întregi, cu coajă cu tot, în apă cu sare. Se curăţă calzi şi se taie cubuleţe după ce se răcesc. Ouăle se bat împreună cu smântâna şi se amestecă îmreună cu cartofii, telemeaua rasă, untul moale  şi la sfârşit se adaugă făina şi busuiocul uscat. Dacă mai este nevoie se mai adaugă sare.Se tapeteză o formă rotundă cu unt topit şi se toarnă compoziţia în ea. Se coace la foc mediu timp de 35-40 de minute, până când se rumeneşte. Se lasă în formă să se răcească şi apoi se porţionează. Se serveşte ca atare sau cu smântână.

Poftă bună! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Garnitura de cartofi taranesti