Placinta cu spanac si branza

de LC in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2012 | 5021 vizualizari

 

Sățioasă și gustoasă! Cu un pahar de iaurt e perfectă :)

 

INGREDIENTE

  • 400-500 g brânză de capră
  • 500 g spanac ( congelat)
  • 50 ml smântână
  • sare, piper
  • 5 ouă
  • aluat foietaj
  • ciuperci ( 100 g )
  • 3 cepe verzi + una uscată
  • jumătate de legătură de pătrunjel
  • jumătate de legătură de mărar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac si branza:

Am lăsat foietajul deoparte pentru a se decongela. Am călit ceapa și ciupercile, după care am adăugat spanacul și condimentele și am lăsat pe foc până s-a făcut spanacul.  Apoi am lăsat la scurs compoziția obținută. Între timp am dat prin răzătoare brânza. După ce s-a răcit spanacul l-am adăugat peste brânzică și am amestecat, împreună cu smântâna, mărarul, pătrunjelul și 4 ouă. Condimentăm dacă mai este necesar. Ungem vasul cu unt ( sau punem foaie de copt ) și punem primul strat de foietaj. Îl înțepăm pe alocuri cu furculița și turnăm compoziția obtinută. Acoperim cu cel de-al doilea strat și înțepăm cu furculița. Din foietajul ce ne rămâne tăiem fâșii lungi pentru a decora plăcinta. Cu oul rămas ungem plăcinta și o introducem în cuptor pentru 50-60 de minute la  160 grade, până se rumenește frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]