Placinta cu mere(libaneza)

de nico15 in Prajituri, 7 Iul 2012 | 7220 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mere romanesti nu foarte zemoase
  • 450 g de faina
  • 200 g de unt
  • 10-15 g de scortisoara
  • 150 g de zahar
  • 30 g zahar vanilat
  • 1-2 galbenusuri de ou
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere(libaneza):

Facem un aluat din:

  • 400 g de faina
  • 200 g de unt
  • sare si un pic de apa

Framantam si dam la frigider 15-30 de minute.

Merele le spalam si le taiem in 6-8 bucati/mar, le curatam de cotoare si codite si le vom  pune intr-un bol, peste ele adaugam scortisoara, zaharul(130 g), zaharul vanilat si  faina(40 g) si se dau si ele la frigider aproximativ 15 minute.

Dupa expirarea celor 30 de minute cat a stat aluatul nostru la frigider, il vom lua si imparti in doua parti deoarece va trebui sa intindem doua foi. Tava se va unge cu unt si se va tapeta cu faina, dupa care intindem prima foaie si se va intepa cu furculita, pentru a nu se umfla, adaugam merele si venim cu a doua foaie de aluat, lateralele de aluat se vor baga in interior.

Se inteapa si a doua foaie se pe deasupra vom unge tarta noastra cu galbenusurile de ou si zaharul. 

Se da la cuptor la temperatura de 180°C aproximativ 30 de minute. Se verifica daca este facuta dupa care se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca, se va muta pe o farfurie adecvata si se va portiona.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere(libaneza)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu mere de post