Placinta cu cartofi si carne

de Catalina L in Porc, 6 Mai 2017 | 5914 vizualizari

 


Aceasta placinta este o specialitate din régiunea Limousin, Franta. Se poate servi ca aperitiv sau  fel principal, acompaniat de o salata verde.
Exista mai multe tipuri si variante: cu carne sau cu carnati, cu usturoi sau fara.
Varianta din Limouson este cu mult usturoi si se numeste "pastis de pompiras" adica "tort de cartofi".
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/placinta-cu-cartofi-si-carne.html

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi
  • 2 catei de usturoi mari (6 in reteta originala)
  • 1/2 de legatura de patrunjel verde
  • 350 - 400 g de carne tocata de porc
  • 20 cl de smantana lichida
  • 2 aluaturi foietaj
  • 1 ou
  • sare si piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu cartofi si carne:

Puneti pe foc, o oala cu apa si cu un pic de sare.

Curatati cartofii si taiati-i felii subtiri cu un robot sau cu o mandolina.

Cand apa fierbe, luati oala de pe foc, puneti cartofii in oala cu apa, acoperiti si lasati-i 10 minute.

Amestecati carnea tocata de porc cu usturoiul tocat si patrunjelul taiat marunt. Puneti sare si piper.

Scurgeti bine cartofii, puneti-i intr-un castron si varsati deasupra smantana lichida. Puneti sare si piper si amestecati-i bine sa fie imbibati de crema.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Ungeti cu unt o forma detasabila cu peretii inalti (ca pentru un tort). Puteti pune si hartie de copt pentru a o scoate din forma mai usor.

Asezati primul aluat foietaj si asezati jumatate din cartofi. Puneti deasupra carnea si acoperiti cu restul de cartofi.

Turnati deasupra smantana ramasa.

Acoperiti cu al 2-lea aluat si sigiliati bine marginile.

Ungeti cu ou batut si cu dosul unui cutit, puteti decora.

Am facut un semineu in mijloc, din hartie de copt.

Dati la cuptor, timp de 1h 30 min.

Urmariti, trebuie sa fie bine colorata, dar nu trebuie sa se arda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cartofi si carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura mixta de porc la cuptor