Placinta cu carne

de Miha in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2011 | 5599 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 ml apa
  • 5 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • ~ 250-300 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1/2 pahar suc de rosii
  • patrunjel verde
  • 3 catei usturoi
  • sare si piper
  • oregano
  • ~100 g cascaval
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne:

Aluat:

Se dizolva drojdia cu putina apa calduta, se adauga uleiul, sarea, zaharul si restul de apa. Faina se adauga cate putin si se framanta aluatul pana se dezlipeste de castron. Aluatul se lasa la crescut cca 30 minute.

Eu am pus toate ingredientele la masina de paine,la programul de framantare+dospire.

Umplutura:

Pieptul de pui se toaca. Se adauga patrunjelul si usturoiul tocate. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in cateva linguri cu ulei de masline, impreuna cu morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Se adauga carnea tocata, vinul si sucul de rosii. Se lasa sa fiarba pana scade zeama si carnea este facuta. In timpul fierberii adaugam putin oregano si se potriveste gustul de sare si piper. Lasam la racit apoi amestecam cu ou.

Aluatul il rasturnam pe masa usor infainata si intindem o foaie groasa de cca 0.5 cm, pe care o punem intr-o tava (20/30 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Punem umplutura, presaram cu cascavalul ras pe razataoarea cu ochiuri mari, si acoperim cu fasii ce le-am taiat din restul de aluat. Dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. Se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]