Placinta cu branza si spanac

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 20 Feb 2014 | 18547 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 9 foi de placinta
  • 60 gr unt
  • 500 gr cas sarat de vaca /branza telemea
  • 100 gr branza burduf
  • 200 gr spanac fiert si tocat
  • o lingura zahar
  • 4 oua
  • 200 ml smantana
  • putina sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si spanac:

  1. Topeste untul. Lasa-l sa se raceasca.
  2. Intr-un bol rade casul/telemeaua si amesteca-l cu branza burduf, spanacul, o lingura smantana, doua oua, zaharul si sare doar daca e cazul
  3. Pregateste foile. Intinde o foaie si pensuleaz-o cu unt topit, aseaza inca o foaie deasupra , pensuleaza iar cu unt, aseaza a treia foaie. Pune 1/3 din amestecul de branza si intinde-l uniform. Strange cele 3 foi umplute cu branza, sul.
  4. Unge un vas termorezistent cu unt si aseaza primul sul.
  5. Din foile si branza ramase mai pregateste inca doua suluri pe care le pui in tava. Inteapa-le cu furculita,
  6. Bate ouale ramase, amesteca cu smantana si toarna peste sulurile din tava.
  7. Da tava la cuptor , la 180 de grade, si lasa pana se rumeneste frumos.

E la fel de buna atat calda cat si rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta floare cu spanac si branza