Placinta cu branza si spanac

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 16 Sep 2010 | 7869 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 foi de placinta, taiate in jumatate (astfel se obtin 12 mai mici)
  • ulei de masline cu aroma de busuioc
  • 50 gr pesmet
  • Pentru umplutura
  • 250 gr branza de vaci
  • 450 gr urda
  • 2 maini de spanac proaspat, tocat
  • 5 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 ou
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • sare de mare si piper negru macinat, dupa gust
  • nucsoara proaspat rasa, dupa gust
  • 50 gr pesmet
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si spanac:

Se incinge cuptorul la 190˚C.Se unge un vas termorezistent cu putin ulei de masline cu aroma de busuioc.

Pentru umplutura se amesteca branza de vaci cu urda.Se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine.

Fiecare foaie de placinta se unge cu 1 lingurita ulei de masline. Jumatate din foile de placinta de aseaza una peste alta in tava pregatita si se presara cu 50 gr pesmet.Se pune umplutura, se niveleaza apoi se acopera cu restul foilor de placinta puse una peste alta.Placinta se da la copt 25-30 minute pana cand s-a rumenit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

kamy 1

16.09.2010, 21:17

super arata...dar oare cu branza telemea mai sarata nu merge?

Bunica 1

16.09.2010, 21:54

kamy, merge cu orice branza N-am facut , dar am mancat si este foarte buna

Corinuta 1

19.09.2010, 18:25

Place! Am facut si-o sa mai fac!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta cu branza sarata