Plăcintă cu brânză şi ardei

de Zamfira in Aperitive / Garnituri, 29 Noi 2015 | 5329 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 foi aluat foietaj (Linco)
  • 500 g brânză de vaci
  • 300 g brânză de burduf
  • 2 ouă
  • 1 ceapă mare
  • 2 ardei roşii sau kapia
  • 1 ou pentru uns deasupra
  • sare, ulei
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu brânză şi ardei:

Curăţăm, spălăm legumele. Ceapa o tocăm mărunt, ardeii îi tăiem cubuleţe micuţe. Călim ceapa şi ardeii în puţin ulei. Când s-au răcit le adăugăm la cele două brânze. Adăugăm cele 2 ouă, sare şi omogenizăm totul foarte bine.

Îndindem o foaie aluat într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt şi punem compoziţia, apoi punem a doua foaie peste ea. Cu o furculiţă facem câteva găurele pe suprafaţa plăcintei. Ungem deasupra cu un ou bătut.

 Punem plăcinta în cuptorul preîncălzit. Timp de coacere 35 de minute la foc potrivit spre mic. Deasupra putem presăra susan, mac sau alte seminţe. Este o plăcintă aperitiv ce merge excelent cu o bere rece(nefiltrată).

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză şi ardei" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Crockpot Express

- 50 %
999.99 lei
499.99 lei

COMENTARII (27)

Zamfira 1

01.12.2015, 20:41

Multumesc Rux!!!

Gicuta 1

03.12.2015, 09:11

Interesanta reteta!

Zamfira 1

03.12.2015, 17:27

Gicuta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat - Rețeta delicioasă de casă

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sfecla rosie fiarta cu sos scordolea