Piure de cartofi cu varza si bacon

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 8 Sep 2018 | 4710 vizualizari

 

Astazi este zi de sarbatoare nationala in Andora. Este ziua sfintei Notre Dame de Meritxell, principala sărbătoare religioasă a Principatului.
Trinxat  este o mancare catalana tipica din Andorra compusa din sunca de porc, varza si cartofi.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/09/piure-de-cartofi-cu-varza-si-bacon.html
 

 

INGREDIENTE

  • 1/2 varza alba
  • 125 g de sunca afumata taiata bucatele
  • 6 felii de bacon
  • 4 cartofi
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • paprika afumata
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu varza si bacon:

Indepartati primele foi de varza. Detasati restul de foi si puneti-le la fiert in apa cu sare timp de 30 minute.

Curatati cartofii, taiati-i bucatele si puneti-i la fiert in apa cu sare timp de 30 minute.

Treceti foile de varza prin apa rece, scurgeti-le bine si taiati-le marunt.

Sfaramati cartofii cu o furculita.

Amestecati cartofii cu varza si sunca. Condimentati cu sare si piper.

Formati 'chiftele' si presarati deasupra paprika.

Colorati usturoiul tocat in uleiul incins si puneti la prajit galetele de cartofi.

 Acoperiti si gatiti la foc potrivit 10 minute.

Intoarceti galetele si prajiti si pe cealalta parte.

Intre timp prajiti feliile de bacon intr-o tigaie fara grasime.

Serviti 2 galete si o felie de bacon.

Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu varza si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec Pina Colada

de RODIMUR 8

ieri la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana

de Caty 3

ieri la 22:18

Ruladă cu brânză și mărar - Aperitivul gustos și rapid

ieri la 09:29

Cartofi lionezi

de Caty 3

pe 20.08 la 17:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu aluat fraged si carne tocata