Piure de cartofi cu pulpe de pui

de Dya Daniela Andrei in Pui, 5 Apr 2011 | 30242 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui,
  • 1/2 kg cartofi,
  • margarina sau un pahar cu lapte,
  • sare, tarhon
  • Pentru sosul de rosii:
  • delikat/sare,
  • piper/chili,
  • oregano,
  • tarhon, rozamarin
  • 2 cepe potrivite,
  • 4-5 catei de usturoi,
  • 1 ardei gras,
  • 4 rosii,
  • patrunjel proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu pulpe de pui:

Curatam bine carnea,  o condimentam cu sare si piper dupa gust, dupa care o punem intr-o tava cu ulei si apa atat cat sa o cuprinda. Punem tava la cuptor,  la foc mic pentru aproximativ doua ore, adaugand atunci cand este necesar cate un pahar cu apa.

Intre timp, curatam cartofii si ii fierbem in apa cu putina sare.  Cand se sfarama ii scurgem de apa si ii pasam fie cu margarina fie cu lapte cald. Daca este necesar se mai adauga putina sare si cateva fire de tarhon maruntit.

Pentru sos tocam taiem  ceapa, ardeiul iute/ gras si usturoiul si le calim in 2 linguri de ulei. Cand devin translucide adaugam un pahar mare cu apa, condimentele si rosiile razuite, fara pielita. Lasam sosul sa fiarba pana capata consistenta. Cand l-am luat de pe foc presaram patrunjel proaspat.

Servim piure-ul de cartofi cu o pulpita de pui si cu sos de rosii.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu pulpe de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]