Piept de pui cu paste si sos de hribi

de anca_rm in Pui, 30 Apr 2014 | 6595 vizualizari

 

La aceasta reteta am folositi hribi (pitoance) care mie imi plac tare mult . Imi place sa ii culeg si imi place sa ma ocup de ei pana sunt buni de pastrat. Aceste ciuperci foarte gustoase si apreciate de padure sunt scumpe daca le cumparati , dar cunoscatorii pot sa ii culeaga si sa ii usuce ei.
Sunt un deliciu .

 

INGREDIENTE

  • -1 bucata piept pui dezosat
  • -100 gr hribi
  • -1 lingura unt
  • -1 cm ghimbir razuit
  • -sare
  • -piper
  • -50 ml vin alb sec
  • -2 catei usturoi
  • -50 gr cascaval sau parmesan
  • -200 gr paste penne sau altfel de paste
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu paste si sos de hribi:

Punem in apa rece la hidratat hribii.

Pieptul de pui il taiem fasii nu subtiri, cam de 2 cm grosime si il condimentam cu sare, piper si ghimbirul razuit.

Punem la fiert intr-o oala apa cu sare (pentru a fierbe pastele)

Intr-o tigaie incinsa punem pieptul de pui la prajit ( eu nu am folosit  grasime , dar se poate unt sau ulei ) si il lasam sa se prajeasca pe o parte , dupa care il intoarcem si pe partea cealalta . Cand este alb atunci punem vinul si lasam sa se faca carnea bine .

Hribii ii stoarcem de apa si ii strangem in mana ca sa ii scurgem cat mai bine de apa . Intr-o cratita punem o lingura unt , hribii si usturoiul tocat sau taiat rondele , amestecam bine si lasam sa se gateasca putin (cam 3 minute ) acoperita .

Cand fierbe apa adaugam pastele si le fierbeti in functie de tipul pastelor ( scrie pe pachet cat trebuie fierte ), si in functie de gusturile d-voastra (mai moi sau aldente ) . Le stoarcem si sunt gata de asezat pe farfurie .

Se servesc calde asezate toate pe aceiasi farfurie , presarate deasupra cu cascaval razuit sau parmezan si patrunjel verde .

 

 

TIPS-URI

1

Hribii uscati ii putem inlocui cu ciuperci champinion

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu paste si sos de hribi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu ciuperci si pulpe la cuptor