Piept de curcan la cuptor reteta sanatoasa si gustoasa

de mirela0911 in Curcan, 15 Sep 2019 | 32845 vizualizari

 

Piept de curcan la cuptor reteta sanatoasa si gustoasa
Aceasta reteta simpla de piept de curcan la cuptor este perfecta pentru o masa rapida si sanatoasa in orice zi a saptamanii. Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Piept de curcan la cuptor reteta sanatoasa si gustoasa
  • 650 g piept de curcan
  • 30 ml ulei
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt piper
  • 1 lgt boia dulce
  • 1 lgt condimente pt pui
  • 1 lgt cimbru uscat, maruntit
  • 1 lgt rozmarin maruntit
  • 1 dovlecel micut
  • 1 mar
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 crenguta cimbru
  • cartofi
  • sos tzatziki
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan la cuptor reteta sanatoasa si gustoasa:

Cum se prepara Piept de curcan la cuptor reteta sanatoasa si gustoasa

Se spala bine bucata de carne, apoi se lasa sa se scurga de apa. Se sterge cu prosoape de hartie pentru a indeparta surplusul de apa.

Intr-un bol se pune uleiul so condimentele. Se amesteca bine apoi se tavaleste carnea prin acest amestec. Se maseaza cu degetele pentru a acoperi toata suprafata carnii cu acest amestec. Se acopera vasul cu o folie alimentara si seda la rece pentru 2 ore (sau chiar peste noapte).

Dovlecelul se spala bine, se sterge apoi se taie in rondele. Marul se spala, se curata de coaja, se taie in 6-8 bucati, indepartandu-i-se casuta cu seminte. Usturoiul se curata si se taie feliute. La fel si ceapa, se curata si se taie felii mici.

Intr-un vas de yena se pun 2-3 lg ulei apoi se asaza un pat de dovlecei si mere. Se presara ceapa si usturoiul si putina sare. Se asaza crenguta de rozmarin. 

Carnea, scoasa dinainte de la rece, se asaza peste patul format, se pune crenguta de cimbru si se acopera vasul cu folie de aluminiu sau cu capacul vasului daca acesta are.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 1 ora. Se verifica daca este bine patrunsa carnea. Se indeparteaza folia de aluminiu si se mai lasa cateva minute pentru a se rumeni usor carnea.

Intre timp se prepara garnitura preferata. Eu am optat pentru cartofi aurii la cuptor si un sos tzatziki alaturi si salata de rosii si castraveti, la alegere.

Recomandam si bors de curcan

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca se tine carnea la rece peste noapte, aceasta se scoate de la rece cu cel putin 1-1,5 inainte de a se da la cuptor.

2

Nu am adaugat nici un fel de lichid deoarece dovleceii si merele au lasat suficient.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan la cuptor reteta sanatoasa si gustoasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan cu stafide inabusit in staniol, la cuptor