Piept de curcan cu mere si coacaze negre

de Retete cu Margareta Cismasiu in Curcan, 9 Sep 2014 | 4998 vizualizari

 

O mancare usoara,dar foarte gustoasa.O asociere de gusturi si arome putin controversata,dar care te incanta cu savoarea sa.Pieptul de curcan foarte fraged ,merele putin acrisoare dar aromate,iar sosul de coacaze negre este inegalabil cu gustul sau dulce-picant.

 

INGREDIENTE

  • 500gr piept de curcan,
  • 100ml suc de mere,
  • 200 ml vin rosu demidulce,
  • mixt de codimente pentru carne de curcan,
  • 2 mere,
  • sare,
  • piper,
  • zahar,
  • maghiran,
  • cimbru,
  • 3 linguri gem de coacaze negre.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan cu mere si coacaze negre:

Pieptul de curcan se feliaza si se condimenteaza cu sare,piper,cimbru,maghiran.Se amesteca 100ml vin cu sucul de mere si se toarna peste pieptul de curcan.Se lasa la macerat 24h.Se scoate pieptul de curcan , se pune intr-o tava ,se toarna peste el marinata si se da la cuptor.

Merele se curata de coaja,se scoate casuta cu seminte si se taie felii.Se condimentaza cu maghiran si se prajesc intr-o tava teflonata,fara ulei.

Gemul de coacaze negre,100ml vin,si o lingura de zahar se pun la foc mic.Se fierbe pana rezulta un sos scazut.Se codimenteaza cu un pic de sare si piper,astfel incat sa fie putin picant.

Pieptul de curcan se serveste cald,cu felii de mere si sos de coacaze negre.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu mere si coacaze negre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]