Perisoare de pui cu tortelloni in sos de legume

de Merisor in Pui, 22 Mai 2019 | 4145 vizualizari

 

Pot să vă spun că toate ingredientele acestui preparat: Perișoare de pui și tortelloni în sos de legume, au fost delicioase și s-au combinat perfect.
Perișoarele de pui  aromate cu cimbrișor, tortellonii cu spanac și ricotta, iar sosul foarte consistent cu multe legume, le-a înnobilat gustul.

 

INGREDIENTE

  • Pentru perișoare:
  • 1 kg piept de pui
  • 1 ceapă
  • 75 g orez
  • 2 ouă
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper măcinat
  • 1 linguriță cimbrișor uscat
  • Pentru sosul de legume:
  • 2 cepe
  • 5 căței de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 1/2 rădăcină de țelină, mică
  • 3 roșii de grădină, coapte
  • 2 linguri pastă de roșii cu ardei copți
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • cimbru uscat
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • În plus:
  • 2 l apă
  • 250 g tortelloni cu ricotta
  • 1 legătură pătrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare de pui cu tortelloni in sos de legume:

Tocăm pieptul de pui împreună cu ceapa. Adăugăm condimentele, orezul și încorporăm ouăle. Omogenizăm bine compoziția de perișoare din piept de pui. Punem apa la fiert, iar când atinge punctul de fierbere adăugăm o linguriță de sare și amestecăm până se dizolvă. Formăm perișoarele și le scufundăm în apa de pe foc. Le lăsăm să fiarbă până sunt bine pătrunse, înlăturând spuma care se formează. Adăugăm apoi tortellonii și îi lăsăm să fiarbă conform instrucțiunilor de pe pachet, aproximativ 8 minute.

Cât timp fierb perișoarele, ne ocupăm de sosul de legume. Curățăm legumele și le clătim cu apă rece. Tocăm ceapa solzișori, usturoiul rondele, iar morcovii, țelina și dovlecelul, le dăm pe răzătoare.

Opărim roșiile, le decojim și le tocăm mărunt. Punem uleiul la încins și călim mai întâi ceapa cu usturoiul, apoi adăugăm morcovii și țelina. Mai stropim din când în când legumele cu supă fierbinte, să reducem din gustul intens de prăjeală. Când toate ingredientele sunt bine pătrunse, adăugăm dovlecelul și așteptăm să se pătrundă și acesta, amestecând din când în când în vas. Adăugăm roșiile și lăsăm sosul să fiarbă 10-15 minute, după care adăugăm pasta de roșii cu ardei copți, pentru gust și consistență. Potrivim gustul sosului cu sare, piper, cimbru și busuioc, punând aceste ingrediente în mai multe prize.

Când sosul este bine fiert, îl adăugăm peste perișoarele și tortelloni din celălalt vas. Mai lăsăm preparatul pe foc 6-7 minute să se întrepătrundă gusturile, apoi stingem focul și adăugăm pătrunjelul verde, tocat mărunt.

Este un preparat delicios și consistent, merge servit simplu, sau cu o salată de legume alături.

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare de pui cu tortelloni in sos de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Caneloni cu pui si spanac