Perisoare de branza cu sos de rosii

de simona72 in Mancaruri de legume, 17 Oct 2014 | 6110 vizualizari

 

O alta reteta usoara inspirata de la Rocsi, care este pe placul celor care sunt vegetarieni sau care sunt la regim, asa ca si mine. Puuuup Rocsiuta!>:D

 

INGREDIENTE

  • pentru perisoare:
  • 250 gr branza dulce
  • 50 gr branza tare de oaie
  • 1 praf de sare si piper
  • 1 lingurita pasta de busuioc(facuta in casa: busuioc tocat marunt, amestecat cu ulei de masline) sau busuioc proaspat
  • 2 oua
  • 3-4 linguri faina alba
  • 1 lingura amidon alimentar
  • pentru sos:
  • 400 ml suc de rosii de casa
  • 1 rosie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 praf de sare si piper
  • 1 lingurita pasta de ardei copt
  • 1 lingurita de pasta de busuioc sau busuioc proaspat tocat marunt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare de branza cu sos de rosii:

Pentru perisoare: branza dulce se zdrobeste cu furculita, se adauga branza de oaie data pe razatoarea cu ochiuri mari, ouale, un praf de sare si piper, pasta de busuioc si se amesteca. Se adauga treptat faina si amidonul si amestecam compozitia pana devine un aluat usor moale si lipicios. Ne folosim de doua linguri pentru a face perisoarele: luam cu o lingura putin din aluat, iar cu cealalta indepartam aluatul de pe lingura, intr-o farfurie in care am pus putina faina. tavalim aluatul prin faina si formam perisoare cu ajutorul mainilor. Punem perisoarele la fiert in apa clocotita cu sare pentru 8-10 minute.

Pentru sos: punem sucul de rosii la fiert impreuna cu rosia curatata de pielita si taiata cubulete. Lasam la fiert pana scade la 3/4 si sosul se ingroasa. Adaugam pasta de ardei copt, busuiocul, sare si piper dupa gust. Transferam sosul intr-un vas termorezistent, peste sos punem perisoarele si dam vasul la cuptorul incins la 180 grade pentru 10-15 minute. Servim calde la cina. sa va fie de bine!!

TIPS-URI

1

in sos se pot adauga plantele aromatice preferate, ardei iute sau orice sos iute aveti si va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare de branza cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Rocsi 1

17.10.2014, 21:51

Simona sunt mica in ale bucatariei, gatesc destul de simplu si mai am multe de invatat, dar asa ma bucur cand o persoana se inspira de la mine si zice ca ii si place

diaconta 1

17.10.2014, 22:20

Bune si astea

Xandrinne 1

18.10.2014, 10:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fenicul in sos de rosii