Peperonata cu muschi de porc la gratar

de geoline in Porc, 16 Feb 2015 | 3773 vizualizari

 

Peperonata cred ca s ar traduce in limba romana ardeiata :)) Am mancat prima data cand am fost in vacanta in Italia, desi am fost sceptica la inceput, ma gandeam ca nu prea ar fi gustoasa. Insa am ramas surprinsa de gustul dulce/acrisor al preparatului. Am cautat reteta pe internet si de atunci o tot fac sau o pun pe mama sa o faca, ba cu snitel de pui ori cu carne de porc. Este ceva altfel, dar daca mananci o data sigur vei mai vrea:))

 

INGREDIENTE

  • 4 felii muschi de porc
  • sare, piper pentru carne sau condimente pentru gratar
  • 6 ardei galbeni si rosii mai mari
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 200 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura zahar
  • 200 ml apa calda
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peperonata cu muschi de porc la gratar:

Se taie ceapa si se caleste impreuna cu usturoiul in cele 4 linguri ulei de masline. Dupa cateva minute se pun ardeii taiati in bucati mai mari egale si se mai lasa la calit circa 10 minute. Se adauga apoi sucul de rosii , sarea, piperul, otetul si zaharul si vreo 200 ml apa calda. Se lasa la fiert inca 15 minute. Ardeii trebuie sa ramana usor crocanti nu sa se inmoaie foarte tare.

Carnea se condimenteaza si se aseaza in tigaia grill incinsa. 

Pofta bunaaa!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peperonata cu muschi de porc la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Limba de porc cu sos de ceapa si galuste de faina