Peltea de gutui

de marcela1979 in Dulceata / Gem, 29 Oct 2013 | 3341 vizualizari

 

Si cum nimik nu se arunca din coji si cotoare se face peltea.

 

INGREDIENTE

  • cojile si cotoarele de la gutui
  • 3 kg zahar
  • zeama de la 1 lamaie
  • apa
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea de gutui:

Se pun cojile bine spalate si cotoarele  sanatoase la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere la foc mic.

Cand sunt fierte si apa a scazut ,se strecoara si se pune la foc mic ,se adauga zeama de la lamaie.Cand clocoteste se adauga zaharul si se lasa sa fiarba pana este gata .

Se verifica daca e gata la fel ca la dulceata.Se pune calda in borcane curate si sterilizate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Aurelia 07_07 1

29.10.2013, 16:01

Panacris 1

29.10.2013, 17:58

Bună, bună și eu fac

Rocsi 1

29.10.2013, 20:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]