Pateuri cu branza si urda

de cristinutanicolita in Dulciuri, 18 Noi 2015 | 4853 vizualizari

 

INGREDIENTE

ALUAT :

  • 1 kg faina
  • 3 lg otet
  • 10 lg ulei
  • 2 prafuri de copt
  • 500 ml apa
  • 600 g untura

Umplutura:

  • 500 g branza
  • 200 g urda
  • lapte
  • mac
  • 1 ou
Portii: 48
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu branza si urda:

Intr-un vas punem faina,uleiul,praful de copt,otetul si apa.

Framantam pana obtinem un aluat bine legat.

Aluatul il impartin in 4.

Luam o buc de aluat,intindem o foaie subtire si ungem cu untura. Impaturim aluatul.

Procedam la fel si la restul de aluat.

Lasam aluatul la rece 30 min.

Repetam aceasta operatiune de 3 ori.

Umplutura: faramitam branza,adaugam urda si omogenizam totul adaugand treptat lapte pana devine o crema.

Luam o buc de aluat intindem o foaie nu f subtire,taiem aluatul patratele,punem umplutura si pliem aluatul ca pe un plic sau strangem marginile spre mijloc.

Le pateurile formate in tava tapetata cu hartie de copt,le ungem cu ou,presaram mac si coacem la foc mediu pana sunt rumene si frumoase.

Procedam la fel pana terminam aluatul.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Untura se poate inlocui cu unt sau margarina

2

Se pot umple si doar cu branza sau urda

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu branza si urda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]