Pate de linte cu masline

de oanapl in Mancaruri de post, 21 Mar 2017 | 6993 vizualizari

 

retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 150 g linte verde uscata
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov
  • ulei de masline
  • lamaie
  • 1 catel usturoi
  • 100 g masline fara samburi
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de linte cu masline:

Speli lintea in cateva ape si o pui la inmuiat pentru 4-5 ore, sau cel mai bine, peste noapte. Scurgi apa, clatesti lintea si o pui la fiert in oala sub presiune, in apa cu putina sare, pentru 10 minute. Daca nu folosesti oala sub presiune, o fierbi pana se inmoaie.

Dupa ce a fiert lintea, o scurgi de apa si o lasi sa se raceasca.

Intre timp, cureti ceapa si o tai marunt, iar morcovul curatat il dai pe razatoarea mare, si apoi le calesti in 4 linguri de ulei de masline pentru 3-4 minute.

Pui lintea, ceapa, morcovul, usturoiul si condimente dupa gust intr-un vas si le pasezi pana obtii o pasta cremoasa si omogena.

Daca o doresti mai acrisoara, adaugi zeama de lamaie, iar daca ti se pare prea uscata compozitia, mai adaugi ulei de masline sau zeama in care a fiert lintea.

Adaugi masline taiate cubulete si amesteci pana se omogenizeaza compozitia.

 Ornezi pateul de linte dupa imaginatie si il servesti cu paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de linte cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de post