Pastrama afumata de rata

de Lau in Rata, 9 Aug 2021 | 4487 vizualizari

 

M-am inspirat de aici-https://pofta-buna.com/pastrama-de-rata-afumata-reteta-traditionala/
Retete e suflet

 

INGREDIENTE

  • 3 kg carne de rata(piept si pulpe)
  • 2 l apa rece
  • 80 g sare
  • foi de dafin
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • usturoi praf
  • 4 catei usturoi
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama afumata de rata:

Intr-un vas mai adanc(este bine o caserola cu capac de cca 5 l)adaugam sare,piper,2 foi de dafin zdrobite,usturoi praf si cimbru(eu am avut uscat si dupa dat prin strecuratoare care sa fie cat mai fin)

Amestecam bine si adaugam carnea,o condimentam bine dupa care adaugam apa rece de la robinet.

Saramura trebuie sa acopere bine carnea,adaugam 2 foi de afin si catei de usturoi curatati.

Carnea va sta in saramura la rece 3 zile,timp in care vom amesteca bucatile de carne.

Eu am schimbat saramura de 2 ori pentru ca lasa sange.

Dupa ce au trecut cele 3 zile,scoatem carnea si o legam cu sfoara alimentara,lasam carnea sa se usuce cca 3-4 ore(timp in care am afumat carnea de porc):)

Afumam carnea cca- 5-6 ore(sa fie frumos rumenita)

Cand este gata carnea punem apa intr-o oala mare(eu am folosit cazanul de 50 l care fierb borcanele pentru compot:).Adaugam apa cam de o palama si jumatate(eu am un sfert de cazan)adaugam carnea care am atarnatul de un gratar si acoperim cu capac,lasam sa fiarba la abur cca 30 min (carnea trebuie sa fie moale si frageda)

Lasam sa se usuce cca 24 ore la aer intr-un loc unde nu sunt rozatoare,pisici sau altele care le place carnita:))

Noi am oprit o bucata de piept de rata care nu la-m fiert la abur,este gustos dar nu este asa fraged.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama afumata de rata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de rata cu gutui caramelizate in miere si gem de afine