Paste cu scoici

de Gusti in Fructe de mare, 17 Sep 2011 | 21393 vizualizari

 

Am preparat aceasta reteta de scoici inspirindu-ma din bunatatile cu fructe de mare gatite de Sylvia. Cum bine spunea si ea, este o reteta de scoici pe cit de simpla pe atit de gustoasa

 

INGREDIENTE

  • 300 gr scoici decorticate (eu am luat Sea Bell)
  • telina taiata cubulete
  • 1 morcov taiat cubulete
  • 1/2 ceapa taiata marunt
  • o rosie mica curatata de seminte si taiata cubulete
  • 4-5 catei de usturoi, taiati feliute
  • 50-100 ml vin
  • sare
  • piper
  • putin cimbru
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu scoici:

Am fiert scoicile in apa cu putina sare.

Dupa ce scoicile audat citeva clocote, le-am scos si le-am scurs intr-o sita.

Intr-o tigaie, am calit 2-3 minute la foc iute ceapa, telina si morcovul. Am adaugat scoicile, sare, piper si putin busuioc. Dupa 1-2 minute am adaugat vinul alb si le-am lasat la foc mic sa se inabuse.

Apoi am pus rosiile si usturoiul, am amestecat, au mai stat 2-3 minute pe foc.

La final am adaugat putin patrunjel. Le-am servit cu paste.

TIPS-URI

1

daca doriti sa iasa usor picante, adaugati citeva felii de ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu scoici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Linguini cu negru de sepia, creveti si scoici