Paste cu pesto si cascaval

de RODIMUR in Paste, 14 Aug 2020 | 4003 vizualizari

 

Voiam de mult timp să încerc o rețetă de paste cu sos pesto, dar m-am hotărât rapid să o fac, atunci când am văzut pomenindu-se despre așa ceva în filmul ”Înainte să te cunosc”. Nu din cauza filmului, ci tocmai pentru că era pe lista mea mai demult. Și cum mai aveam niște sos pesto în casă, gata preparat și cumpărat din comerț, am și pus în aplicare planul meu, mai ales că fiind foarte cald, prefer să prepar mâncăruri rapide, ca să nu stau prea mult în zăpușeală, la bucătărie. Am mai adăugat cașcaval răzuit și ideea mi s-a părut excelentă.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame de paste
  • 3-4 linguri de sos pesto
  • 1-2 linguri de ulei de măsline
  • 100 grame de cașcaval răzuit
  • sare
  • piper
  • oregano
  • Pentru decor:
  • frunze proaspete de busuioc
  • felii de lămâie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu pesto si cascaval:

Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.

Cât timp fierb pastele, se subțiază sosul pesto cu uleiul de măsline și se răzuiește cașcavalul.

Când pastele au fiert, se strecoară și se pun în bol.

Se adaugă sosul pesto subțiat cu ulei de măsline și se amestecă ușor pastele.

Se condimentează cu: sare, piper și oregano, după gust.

Se presară cașcaval de jur împrejurul pastelor, ca o coroană și se decorează bolul cu frunze proaspete de busuioc și felii de lămâie.

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice fel de paste vă plac, pe care trebuie să le fierbeți conform recomandărilor de pe ambalaj, nu mai mult timp, ca să rămână întregi, să nu se sfărâme.

2

Condimentați opțional pastele cu: sare, piper și oregano, după gust.

3

Puteți adăuga și alte condimente care vă plac.

4

Nu este nevoie să clătiți pastele cu apă rece, după ce au fiert, ca să rămână calde, pentru servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu pesto si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]