Paste cu carne si ciuperci

de alice_ciobanu in Paste, 14 Dec 2011 | 4418 vizualizari

 

Suntem mari iubitori de paste, aşa încât facem aproape săptămânal câte o porţie generoasă de paste gătite în multe feluri, de obicei cu carne, brânză, ciuperci sau doar simple cu sosul casei. Astăzi vă prezint reţeta casei de paste cu carne şi ciuperci.

 

INGREDIENTE

  • paste 250gr
  • carne tocată - cam 100-150 gr
  • ciuperci champignon - 10 buc potrivite ca mărime
  • ulei de măsline
  • suc de roşii, ocazional roşii decojite
  • oregano, cimbru, delikat 
  • o lingură de faină
  • o cană de apă 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu carne si ciuperci:

Pastele se pun la fiert în apă împreună cu o lingură de ulei şi puţină sare, lăsându-se la fiert conform instrucţiunilor de pe pungă.

Ciupercile se spală şi se curăţă. Se  vor tăia feliuţe, iar codiţele mărunt.Carnea tocată se pune la călit în ulei, adăugându-se apoi ciupercile tăiate, condimentele enumerate mai sus,  lasând totul la foc mic cam 5 minute, amestecând din când în când.  Peste toate se va turna sucul de roşii, bulionul sau roşiile decojite, împreună cu o cană de apă. Se va lăsa tot acest amestec la foc potrivit cam 15-20 minute.

   Într-un castronel se va face o compoziţie, dintr-o lingură de făină şi puţină apă, având consistenţa unei smântâni. Acest amestec se va turna peste carnea cu ciupercile, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloaşe. Se va lăsa pe foc, maxim 2 minute, pentru îngroşare.

  Pastele, când sunt gata, se strecoara bine, se dau repede sub un jet de apă rece.

  Amestecul de carne cu ciuperci şi sos se va pune peste paste, în farfurie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu carne si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]