Paste cu bacon si usturoi

de madi_marin in Farfalle, 9 Iul 2017 | 4896 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g paste
  • 1/2 dovlecel
  • 6 felii de bacon
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 roşii uscate în ulei
  • 1/2 ardei gras
  • sare
  • piper
  • brânză tare rasă fin
  • câteva bucheţele de broccoli
  • 1/2 cană sos de roşii
  • ulei
  • un praf de oregano uscat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu bacon si usturoi:

Pastele se pun la fiert în apă cu sare şi o lingură de ulei pentru 7 – 8 minute, ca să nu se zdrobească.

Se călesc în 2 linguri de ulei usturoiul tocat şi baconul tăiat fâşiuţe.

Se adaugă apoi cubuleţe mici de dovlecel, roşiile uscate şi tocate şi fâşiuţe de ardei gras.

Se pun câteva linguri din apa în care fierb pastele şi se lasă totul să se înmoaie uşor. Tot acum se adaugă şi bucheţelele de broccoli.

Se adaugă apoi sosul de roşii, brânză rasă fin (cam 2 linguri cât să îngroaşe sosul), sare (dacă mai este nevoie din cauza brânzei), piper şi oregano.

Se lasă să dea un clocot, apoi se stinge focul.

Pastele fierte se pun peste sos şi se amestecă lejer.

Se pot servi ca atare sau cu brânză tare sau parmezan rase deasupra.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu bacon si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Farfale in sos, cu piept de pui crocant