Papricas de pui

de madi_marin in Pui, 16 Mai 2017 | 7850 vizualizari

 

O mâncare foarte gustoasă, puţin picanta, bogată în ingrediente şi calorii. Şi nu se face greu deloc. Mulţumesc, Merişor, pentru reţetă!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 3 pulpe de pui
  • 3 cepe uscate
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 2 conserve de roşii cuburi
  • 1 lingură de pastă de tomate concentrată
  • 1 lingură boia iute
  • 1/2 linguriţă boia iute
  • 1 linguriţă pastă de ardei iute
  • 200 ml smântână de gătit
  • 4 ardei copţi decojiţi şi curăţaţi de seminte şi cotoare
  • 1 lingură făină
  • dafin
  • piper
  • sare
  • ulei
  • pătrunjel proaspăt
  • mărar proaspăt
  • Pentru găluşte:
  • 2 ouă
  • 1 lingură apă minerală
  • sare
  • făină
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui:

Dezosăm pieptul şi pulpele de pui şi tăiem carnea cubuleţe.

Le călim în ulei, până se albesc, apoi le scoatem într-un castron.

În uleiul rămas, călim ceapa tocată mărunt, apoi turnăm puţină apă şi lăsăm să se înmoaie ceapa.

Adăugăm o cană cu apă, boiaua dulce, boiaua iute, dafinul, pasta iute de ardei, ardeii copţi rupţi fâşii, roşiile cubuleţe, pasta de tomate, sare, piper şi carnea.

Dăm vasul la cuptor la foc potrivit. 

Pentru găluşte, se pune apă la fiert.

Batem ouăle cu sare ca pentru omletă, apoi adăugăm făină până obţinem o ciulama mai groasă.

Se pun cu lingura ca şi găluştele de griş în apă fiartă, la foc mic, ca apa să nu bolborosească, pentru ca se vor împrăştia.

Se fierb cca.15 minute, de când se ridică la suprafaţă.

În mâncarea de la cuptor, adăugăm smântâna lichidă ( punem întâi câteva linguri de sos fierbinte în smântâna rece şi amestecăm bine ca să aducem la aceeaşi temperatură, apoi turnăm în oala mare) şi găluştele scurse de apa în care au fiert.

Se amestecă şi se potriveste de sare şi piper.

Se mai lasă 5 minute la cuptor, apoi dăm deoparte şi presărăm verdeţurile tocate fin.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu legume si sos de rosii