Panna cotta cu ananas

de Xandrinne in Dulciuri, 5 Ian 2015 | 5938 vizualizari

 

Minunat desert panna cotta asta! Nu m-as satura, cred, nici cu trei portii... Am gasit o varianta pe blogul Laurei Adamache, cu sos caramel. Eu am preferat fructele de padure.

 

INGREDIENTE

  • 400 ml smantana naturala lichida pentru frisca,
  • 75 ml lapte,
  • 70 g zahar pudra,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 10 g gelatina,
  • 100 g piure ananas (am folosit ananas conservat).
  • Pentru topping: 100 g fructe de padure (congelate),
  • 2-3 linguri zahar.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu ananas:

Punem gelatina la inmuiat, in apa rece, cat s-o acopere, timp de 10 minute.

Pasam bucatile de ananas (scurs) cu ajutorul unui blender pana obtinem un piure fin.

Punem frisca, laptele, zaharul si zaharul vanilat intr-o craticioara si amestecam, pe foc mic, pana cand amestecul se apropie de punctul de fierbere (nu fierbem!). Oprim focul, adaugam gelatina hidratata si amestecam pana aceasta este dizolvata.

Adaugam si piureul de ananas si omogenizam.

Turnam compozitia in forme (eu am folosit 5), lasam la racorit. Cand s-au racit formele le transferam in frigider, pentru 3-4 ore.

Pentru topping am pasat fructele de padure si le-am pus intr-o craticioara impreuna cu zaharul; am tinut pe foc, amestecand continuu, pana s-a topit zaharul. Am trecut amestecul prin sita. L-am turnat rece peste panna cotta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panna Cotta cu Amarulla