Pandispan

de gaby_duceag in Dulciuri, 2 Feb 2011 | 15151 vizualizari

 

Intr-una din vizitele mele de sarbatori, am fost servita cu "chec"-asa i-a zis gazda. Pt mine checul e..ceva..mai ieftin, ceva de genul , bun si mult si ieftin :))), asta-mi semana mai mult a pandispan. O bunatate pufoasa si aerata! Asa ca i-am cerut sa-mi spuna cum il face. E atat de simplu si dispare din farfurie cat ai clipi.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • o cana faina
  • o cana zahar
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri cacao.
  • putina sare
  • esenta vanilie (o jumatate)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat, in ploaie, zaharul si mixam pana obtinem o compozitie ca de bezea, lucioasa , care formeaza "tzepi" atunci cand o atingi.

Adaugam galbenusurile, unul cate unul, esenta,apoi faina in ploaie, pe care-o amestecam usor in compozitie, usor, cu lingura, se jos in sus.

Ultimul se adauga uleiul, amestecand la fel de usor.

Ungem tava cu ulei si faina si turnam jumatate din compozitie.

Cealalta jumatate o amestecam cu cacaua, iar cu o furculita dam amestecului un aspect marmorat.

Coacem la foc mic! (in cuptorul preincalzit) pentru 35-40min.

TIPS-URI

1

unul dintre secretele reusitei, este coacerea la foc mic. Eu il coceam la foc mediu, 25 min. si mi se lasa.

2

de cand am aceasta reteta, o folosesc la multe blaturi, iese perfect.

3

tava nu o tapetati cu faina si pe pereti ci doar pe fund; altfel aluatul se lipeste si obtinem acel aspect de blat "cu burta" :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

gaby_duceag 1

03.02.2011, 11:16

julie, tare-mi place , as face si azi.
rocsi

susu 1

14.02.2011, 20:20

il fac si eu maine ca vreau ceva bun, si asta e bun

RuxyRux 1

14.02.2011, 20:38

Deosebit de buuuun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]