Painici cu iaurt si susan

de nadea68 in Piine, 8 Dec 2013 | 4363 vizualizari

 

Imi place foarte mult painea facuta in casa si incerc toate variantele....azi am facut-o cu iaurt..

 

INGREDIENTE

  • - 200 ml apa
  • - 300 g iaurt
  • - 1/2 lingurita sare
  • - drojdie de bere proaspata cat o nuca
  • - faina cat cuprinde
  • - susan
  • - ulei
  • - 1 galbenus de ou
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu iaurt si susan:

Pregatim maiaua:Intr-o cana punem un pic de apa calda, un pic de faina si drojdia. O lasam sa creasca cateva minute la cald. Intr-un castron punem restul de apa si iaurtul. Adaugam sare si maiaua. Amestecam si adaugam faina. Continuam sa amestecam cu mana si cand vadem ca e destul de consistent incepem sa framantam. Eu am framantat cam 10 minute dupa care am pus la cald 30 minute sa creasca .

Dupa 30 minute am facut chifle si le-am pus intr-o tava unsa cu ulei. Am mai lasat la crescut cam 20-30 minute. Dupa care am uns chiflele cu un galbenus de ou si am pus deasupra susan. Incalzim cuptorul la 180° si bagam tava la cuptor pentru 30-40 minute. Depinde de cum coace cuptorul fiecaruia.

Cred ca painea facuta in casa e cea mai gustoasa paine :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu iaurt si susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]