Painici aducatoare de noroc

de Laly in Piine, 2 Mai 2010 | 3164 vizualizari

 

Dragele mele vad ca fiecate ati postat cate ceva in ultima saptamana.Timpul meu este cam limitat din pacate.Dar va pun si eu cate ceva.Painicile aducatoare de noroc sunt dupa reteta lui Pocahontas.Multumiri inca o data Poca.

 

INGREDIENTE

  • 550 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita de sare rasa
  • 2 oua
  • 50 gr unt
  • 1 albus(pentru uns)
  • 1 lingura zahar
  • 50 ml lapte caldut
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici aducatoare de noroc:

Se pune faina intr-un castron si se face o gaura la mijloc.

Drojdia,laptele caldut si zaharul se pun in mijloc si se amesteca putin.Se lasa apoi la dospit.

Cand drojdia s-a dospit se adauga uleiul,sarea,untul topit (nu fierbinte pentru ca se opareste drojdia),cele 2 oua intregi si se amesteca cu o lingura de lemn.

Se framanta  apoi cu mana.Daca aluatul este prea moale se mai adauga putina faina,sau daca este prea tare se mai adauga putin lapte.Depinde de faina fiecaruia.

Aluatul trebuie sa semene cu o plastelina,usor de modelat.

Se imparte aluatul in 12 bucati egale.

Fara sa le mai framantam le facem bilute rotunde si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se ung cu albusul nebatut ,apoi se presara cu mac,chimen,susan,etc.

Se cresteaza usor deasupra si se baga la cuptor pana se rumnesc deasupra.

                               Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici aducatoare de noroc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine spic de grau~sau~Pain d'epi