Paine spic de grau, cu lapte

de Ancutsa in Piine, 21 Ian 2019 | 3545 vizualizari

 

Pâine de casă, cu lapte, crestată sub forma unui spic. Este aşa bună uşor călduţă, unsă cu unt!

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie proaspătă + 100 ml apă + 110 g făină pentru maia,
  • 4 linguri ulei,
  • 150 ml apă călduţă,
  • 100 ml lapte,
  • 370 g făină,
  • 2 linguriţe (rase) sare,
  • 1 linguriţă zahăr,
  • În plus: 2 linguri ulei pentru uns
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine spic de grau, cu lapte:

 

 

Mai întâi se pregăteşte maiaua, dizolvând drojdia în apă călduţă, se adaugă zaharul şi aprox făina şi se amestecă bine. Se obţine o pastă mai moale, care se lasă la crescut. Eu am lăsat-o pe masă, cam o oră, pentru un gust mai pregnant.

 Apoi se adaugă apa, laptele, uleiul, sarea şi făină (cernută) cât cuprinde, amestecând şi frământând până se obţine un aluat consistent, elastic, pufos. Se unge cu ulei (o lingură), se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la crescut cam o oră sau până îşi dublează volumul.

 Se presară puţină făină pe masă, se mai frământă uşor aluatul, se dă formă alungită, se crestează dând forma unui spic şi se mai unge cu puţin ulei (cam o lingură). Se transferă pâinea într-o tavă  pregătită cu foaie de copt umezită şi stoarsă. Se mai lasă la crescut încă o oră (apoi se reface forma spicului, pentru că aluatul a crescut şi desenul abia se mai vede). 

Se dă la cuptor, la foc mediu, 15 minute, apoi se dă focul mic şi se mai lasă încă 35 de minute, în total 50 de minute (sau până consideraţi că e bine coaptă, în funcţie de cuptorul vostru).

 

Timp de pregătire: 3h 30min

Timp de coacere: 50 min

Porţii: 4

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/01/paine-spic-de-grau-cu-lapte.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine spic de grau, cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (20)

Ancutsa 1

22.01.2019, 20:59

Rahela

dantes 1

27.01.2019, 10:29

Buna!

Ancutsa 1

27.01.2019, 12:17

Domnule Dante, multumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine casa facuta din faina integrala cu maia