Paine semi-integrala fara framantare

de T I M E A in Piine, 6 Feb 2013 | 4782 vizualizari

 

Dupa ce am incercat painea fara framantare din faina alba am facut si varianta cu faina integrala. Foarte gustoasa si mult mai sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba de grau
  • 500 gr faina integrala de grau
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite zahar
  • 800 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine semi-integrala fara framantare:

Intr-o cana, amestecam zaharul cu drojdia zdrobita, turnam 100 ml apa calduta si amestecam pana se dizolva drojdia. Presaram putina faina deasupra si lasam la dospit aprox. 10 minute. 

Intr-un vas cernem faina si o amestecam cu sarea. Facem o gaura in mijloc si turnam drojdia dospita. Amestecam cu o lingura de lemn adaugand treptat si restul de apa calduta.

Nu necesita framantare, doar amestecam cu lingura de lemn pana se incorporeaza toata faina.

Aluatul este destul de lipicios si trebuie sa presaram deasupra faina din plin. 
Acoperim cu un prosop si lasam la loc cald la dospit, timp de o ora si jumatate.

Tapetam tava mare de la cuptor cu hartie de copt si punem aluatul in tava cu foarte mare atentie astfel incat aerul din aluat sa nu iasa afara. Nu trebuie rasturnat aluatul, ci partea de sus trebuie sa ramana la suprafata. Turnam practic aluatul in tava. 

Dam tava la cuptorul preincalzit la 230 de grade timp de 30 de minute. 

Scoatem din cuptor si lasam la racit pe un gratar sau un prosop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine semi-integrala fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

T I M E A 1

07.02.2013, 17:07

Zoia facem paine buna toata ziua

mihaelar63 1

07.02.2013, 17:25

Prefer painica din faina integrala Eu am scapat azi in pinea cu faina graham ceva seminte de chimensi floarea soarelui

T I M E A 1

07.02.2013, 17:40

Mihaela si eu prefer cat mai neagra si cu seminte, dar sotul vrea alba . Cred ca o sa fac tot cate 2 paini ca sa fie bine pt amandoi .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]