Paine integrala

de Ancutsa in Retete diabetici, 19 Iul 2016 | 8167 vizualizari

 

Acest tip de paine este potrivit pentru diabetici sau cei care tin dieta sau pur si simplu daca doriti vreodata sa o incercati.

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie;
  • faina integrala cat cuprinde (aprox 500 g);
  • 350 ml apa calda,
  • 1 lingurita sare,
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine integrala:

Se pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune drojdia faramitata, se toarna apa calda treptat, apoi sarea si se amesteca acestea pana se dizolva drojdia. Acum incepem sa luam faina de pe margine si sa amestecam pana se face un aluat. Se presara faina pe masa de lucru, se framanta bine aluatul. Se lucreaza altfel cu faina integrala, aluatul e mai faramicios si un pic lipicios.

Se asaza aluatul intr-un vas, se inveleste cu folie alimentara si se lasa la crescut cam 30 de minute.

Dupa aceea, se formeaza painea si se asaza in tava, pe foaie de copt. Se mai lasa la crescut inca 30 de minute.

Se coace painea la cuptorul incins, la foc potrivit pana se rumeneste, cam 45-50 de minute. Aveti grija ca pe la jumatatea timpului de coacere sa intoarceti painea ca sa se coaca bine.

Dupa ce se scoate painea, se stropeste cu apa, apoi se acopera cu un prosop de bucatarie curat si se lasa la racit.

Pofta Buna!

 

Reteta se gaseste si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/06/paine-integrala.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine integrala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

Tartă cu fructe de pădure - Pufoasă, dulce și aromată

pe 02.09 la 08:16

Tarta cu porumb si mozzarella

de Rocsi 9

pe 01.09 la 20:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu faina integrala si mei