Paine impletita

de Gherca Daniela in Piine, 7 Iun 2018 | 4713 vizualizari

 

Sunt atatea retete minunate si delicioase pentru Picnic, incat am zis sa inscriu si eu reteta de paine pentru: Picnicul Bucatarasilor!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 300 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata (7g)
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 50 ml ulei de masline
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
  • susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita:

Intr-un bol punem laptele caldut impreuna cu plicul de drojdie uscata, amestecam putin si lasam sa actioneze timp de 10 minute.

Dupa acest timp, peste lapte punem zaharul, sarea si uleiul de masline, omogenizam putin cu mana si la final punem faina putin cate putin pana formam un aluat omogen si nelipicios.

Acoperim bolul cu folie de plastic si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut aluatul frumos, il impartim in 4 parti egale sub forma de bile.

Fiecare bila de aluat o intindem usor cu mainile pana formam un sul, dar nu foarte lung si nici foarte subtire.

 Deci in final obtinem 4 suluri pe care le asezam 2 pe verticala si 2 peste celelalte, dar pe orizontala. Una din parti ramanand deasupra, iar alta pe dedesupt. (Foto)

Dupa ce le-am asezat ca in foto, incepem sa le rasucim doua cate doua, in sensul invers al acelor de ceas, apoi din nou in sens invers, tot 2 cate 2, si din nou in sens invers al acelor de ceas, continuam asa pana terminam, iar capetele ramase le bagam dedesupt obtinand astfel painita impletita.

Transferam painea intr-o tava tapetata cu hartie de copt, o ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte si deasupra presaram susan.

Dam tava la cuptor, la foc iute pentru cca. 30 minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Mmm o nebunie de paine si ce frumos miroase! :x 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita in trei corzi