Paine impletita

de Pasiune pentru bucatarie in Piine, 4 Feb 2010 | 4150 vizualizari

 

am facut portie dubla
sursa:sarea in bucate

 

INGREDIENTE

  •  1 kg faina alba
  • 480ml lapte
  • 100 ml unt topit
  • 2plicuri drojdie uscata(eu am pus un cubulet)
  •  2 linguri sare
  • 2 lingurite  zahar
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita:

Din ingredintele de mai sus se framanta un aluat,dupa care se lasa la dospit 2-3 ore(asa era in reteta originala eu am lasat-o cam o ora si cred ca de aceea nu mi-a iesit la fel de pufoasa,dar tot a fost buna.Asa e cand esti in criza de timp :)).

Dupa ce a dospit impartim aluatul in 3 parti egale, iar fiecare parte o intindem dupa care o rulam. Procedam la fel cu celelalte 2 ,astfel avem rezultate 3 suluri pe care le impletim.

Punem painea intr-o forma tapetata cu hartie de copt si o mai lasam la crescut juma' de ora, dupa care o ungem cu galbenus de ou amestecat cu apa.O puteti lasa asa simpla sau puteti presara susan, mac, sare mare...depinde ce doriti.Eu am pus sare mare.

O coacem in cuptorul preincalzit, la 180 de grade,pentru 30-45 de minute.


Din pacate nu am poze cu etapele de preparare si nici cu painea intreaga pt ca nu am avut aparatul acasa si am facut poze dupa ce mancaseram din ea.Este foarte buna si sunt sigura ca daca lasati mai mult la dospit asa cum scrie in reteta o sa fie ff pufoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

Ligia Bxl 1

09.02.2011, 11:20

i-mi place painea de casa mai ales cu aspect placut

RuxyRux 1

09.02.2011, 11:22

Foarte tare imi place

adry88 1

07.07.2011, 11:15

tare buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]