Paine din faina alba/neagra

de T I M E A in Piine, 27 Mai 2012 | 3469 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba tip 650
  • 500 gr faina neagra
  • 200 ml lapte caldut
  • 480 ml apa calduta
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 4 linguri ulei
  • seminte floarea soarelui pt chifle
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine din faina alba/neagra:

Mai intai punem drojdia la dospit in lapte caldut (luam din cantitatea de mai sus) cu o lingurita de zahar timp de 10-15 min.

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, apoi turnam drojdia dospita si adaugam treptat apa calduta si restul de lapte caldut.

Framantam adaugand si uleiul pana nu se mai lipeste de degete.

Acoperim si punem la loc cald timp de aprox o ora sau chiar mai mult, depinde de temp. camerei (practic pana isi dubleaza volumul).

Eu din aluatul de mai sus am facut trei impletituri si o tava de chifle.

Pentru impletituri: rupem din aluat bucati pe care le rulam si apoi le impletim cate doua.

Iar pt chifle rupem din aluam si forma bilute cu mana.  Chiflele le ungem cu putin ulei si le dam prin seminte de floarea soarelui.

Asezam impletiturile si chiflele in tavi tapetate cu hartie de copt.

Lasam la dospit din nou pana isi dubleaza volumul.  

Dam la cuptorul incins la 185-190 grade timp de aprox 25-30 min.

Chiflele se fac putin mai repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine din faina alba/neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu seminte de dovleac