Paine de casa cu faina integrala de secara

de katty in Piine, 3 Ian 2016 | 5690 vizualizari

 

O paine proaspata de casa este intotdeauna bine venita.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina de grau tip 650
  • 100 gr faina integrala de secara
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 1/2 linguria sare
  • 1 1/2 lingurita zahar
  • 1 1/2 lingurita ulei
  • 220 ml apa
  • 150 ml iaurt
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu faina integrala de secara:

Intr-un vas adanc cernem faina. Adaugam drojdia uscata si amestecam bine. Incalzim intr-un vas apa si iaurtul, cat sa putem tine mana fara sa ne ardem si adaugam zaharul.In mijlocul fainii facem o adancitura in care turnam apa si iaurtul si incepem sa amestecam. Adaugam si sarea, uleiul si framantam bine pana aluatul se desprinde de pe marginile vasului si de pe maini. In acest moment putem alege fie sa punem vasul la loc cald pana isi dubleaza volumul, fie sa il punem la frigider pana a doua zi,  daca nu ne grabim si vrem sa obtinem o paine mult mai aromata. Eu am ales varianta a doua pentru ca imi place mult mai mult cand creste la frigider. Daca alegeti varianta a doua,a doua zi scoateti vasul din frigider si lasati la temperatura camerei pentru cel putin 1 ora. Intindeti aluatul pe un blat presarat cu putina faina si framantati din nou aluatul pana scoateti tot aerul.Dati forma dorita painii(eu am facut 2 paini mai mici pe care le-am pus in tava de cozonac, pe hartie de copt) si lasati-le sa creaca pana isi dubleaza volumul intr-un loc cald. Cu un cutit crestati adanc painea deasupra, apoi  puneti painea la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos, iar cand bateti in partea de jos suna a gol.Scoateti painea si lasati-o sa se raceasca acoperita cu un prosop curat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu faina integrala de secara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Gicuta 1

03.01.2016, 18:44

Buna painica!

MotanLaOale 1

04.01.2016, 09:03

miki_a 1

04.01.2016, 12:00

Ce poate fi mai bun decat o paine de casa care miroase atat de bine!?!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]