Paine de casa cu 2 gr drojdie

de yaya67 in Piine, 21 Mar 2013 | 9795 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 430 gr faina alba
  • 335-340 ml apa la temperatura camerei
  • 2 gr drojdie uscata
  • 8 gr sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu 2 gr drojdie:

Se pune drojdia cu putina apa sa se hidrateze intr-un castronel. Separat se pune faina cu sarea, se adauga apoi drojdia hidratata, amaestecand si adaugand putin cate putin toata apa. Se framanta, va rezulta un aluat lipicios, mai moale. Se pune intr-un vas acoperit la frigider pentru 10 ore (eu l-am lasat doar 6 ore ca nu mai aveam rabdare, poate e bine sa-l framantam seara si-l lasam toata noaptea), apoi i se da forma dorita. Ne ajutam cu un pic de faina ca sa nu se prinda aluatul de maini si se pune intr-un vas de fonta (ceaun) sau un vas cu pereti grosi. Se acopera si se mai lasa inca o ora la dospit, nu la frigider. Intre timp se incalzeste cuptorul la 220-250 grade si se introduce dupa ora de dospit painea la copt, acoperit vasul cu un capac. Cand e aproape coapta se ia capacul ca sa se rumeneasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu 2 gr drojdie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]