Paine de casa

de Rahela Velicu in Piine, 23 Feb 2017 | 5094 vizualizari

 

Mie painea de casa imi place cel mai mult, in special calda.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • drojdie proaspata cat o nuca
  • 300 ml apa calduta
  • 1 lingurita de sare
  • 1 ou
  • seminte de susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Dizolvam drojdia in apa calduta, nu fiarta. Punem faina intr-un bol, adaugam drojdia dizolvata, sare si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca este nevoie mai adaugati un praf de faina. Lasam aluatul la dospit 30-40 de minute, in loc calduros, apoi ii dam ce forma dorim si o punem in tava tapetata cu hartie de copt.

O mai lasam la dospit inca 15 minute, apoi o ungem cu ou batut, presaram seminte de susan sau de mac si o dam la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute sau pana cand este coapta. O invelim cu un prosop si o lasam sa se raceasca.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca doriti sa ii ramana coaja crocanta nu o inveliti cu prosop dupa ce o scoateti din cupor.

2

Puteti sa adaugati deasupra si alte seminte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

ieri la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]