Paine de casa

de cristinutanicolita in Piine, 7 Iul 2014 | 5704 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • o lingurita sare
  • 1 lingura drojdie uscata
  • un ou
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Faina se cerne si se amesteca cu drojdia si sarea, se adauga laptele caldut si se framanta pana devine un aluat elastic. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul (cca 40 min).

Dupa ce a crescut aluatul, se pune pe masa de lucru si se imparte in doua bile. Fiecare bila se imparte in 3 bucati, se intind si se se impletesc.

Se mai lasa 15 minute la crescut in tava, se unge cu ou batut cu o lingura de lapte si se coace la foc mediu.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]