Paine cu seminte si lapte

de Ancutsa in Piine, 19 Iul 2016 | 4152 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie;
  • faina cat cuprinde (~ 500 g);
  • 200 ml apa calda,
  • 50 ml lapte la temperatura camerei;
  • 1 lingurita sare,
  • Seminte de susan si mac, seminte de chimen
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu seminte si lapte:

Se prajeste (numai) susanul maxim 1 minut, intr-o tigaie, fara ulei, amestecand continuu, sa nu se arda.

Se pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune drojdia faramitata, laptele si apa calda treptat, apoi si sarea si se amesteca pana se dizolva drojdia. Acum incepem sa luam faina de pe margine si sa amestecam pana se face un aluat, iar faina se desprinde de pe maini.

Se framanta bine si se lasa la crescut o ora.

Se asaza aluatul intr-o tava, pe foaie de copt si se mai lasa la crescut 30 de minute. Apoi se unge cu putina apa, se presara semintele si se da la cuptorul incins, la foc mic, cam 45-50 de minute.

Pofta Buna!

 

 

Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/09/paine-cu-seminte-si-lapte.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu seminte si lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Ancutsa 1

19.07.2016, 19:04

Multumesc! Ma bucur mult ca iti place!

MotanLaOale 1

19.07.2016, 20:31

Gherca Daniela 1

20.07.2016, 09:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle Laugenbrot