Paine cu cimbru

de Ancutsa in Piine, 21 Mai 2017 | 3633 vizualizari

 

Pentru ca mi-a ramas aluat de la pizza, l-am transformat azi in paine, l-am uns cu ulei si am presarat cimbru, painea a fost pufoasa la interior, dar cu o crusta crocanta si rumena. Am fost asa incantata, ca voi face din nou painea astfel, cat mai curand.
Din ingredientele de mai jos, eu am obtinut un aluat subtire de pizza si o paine. Daca veti face doar paine, veti obtine o paine mai mare sau doua aluaturi de pizza.
" Reteta pentru picnic"

 

INGREDIENTE

  • 1 cub mic (25 g) drojdie proaspata
  • 4 linguri ulei
  • 350 ml apa calduta
  • cca. 500 gr faina (cat cuprinde)
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita zahar
  • ulei pentru framantat
  • cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cimbru:

 

Intr-un castron mai mare, se dizolva drojdia in putina apa calduta, se adauga zaharul si se amesteca bine, apoi se adauga sarea, uleiul, restul de apa si faina cat cuprinde. De data aceasta, la framantat, am adaugat ulei in loc de faina. Trebuie sa obtineti un aluat elastic, pufos, usor moale. Se lasa aluatul peste noapte, la frigider. Isi va dubla volumul.

 A doua zi, se asaza aluatul intr-o tava rotunda, dar fara foaie de copt, ci doar cu un strat subtire de faina. Se intinde usor cu mainile, presandu-l. Se cresteaza in patratele, se unge cu ulei si se presara cimbru.

 Se coace la foc mic, aproximativ o ora, pana capata o crusta aurie, frumoasa.

 Pofta Buna!

  

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:  http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/paine-cu-cimbru.html

TIPS-URI

1

Painea va iesi mai pufoasa daca la framantat, folositi ulei in loc de faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cimbru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (15)

Rahela Velicu 1

22.05.2017, 08:37

dantes 1

22.05.2017, 13:16

Buna!

Ancutsa 1

22.05.2017, 13:23

Va multumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]